Προηγούμενη

5 + 1 ταινίες με τις αγαπημένες σας γάτες!

A street cat name Bob – 2016: Πάμε και σε μια δραματική βιογραφία, βρετανικής παραγωγής, βασισμένη στο βιβλίο του James Bowen . Ο τίτλος είναι μια πλαστογραφία του A Streetcar Named Desire . Η υπόθεση διαδραματίζεται με τον James Bowen να ζει σε ένα πρόχειρο κατάλυμα καθότι άστεγος και εθισμένος στα ναρκωτικά. Μια ημέρα, θα βρεθεί ένας πορτοκαλί γάτος στο κατάλυμά του και ο James θα τον περιθάλψει. Αλλά όταν αποφασίζει να τον αφήσει πάλι ελεύθερο, ο Bob, όπως πλέον ονομάζεται, δεν λέει να φύγει μακριά του, και έτσι οι δυο τους γίνονται αχώριστοι, ακόμα και έξω στους δρόμους.

Keanu – 2016 : Ο Keanu είναι μια αμερικανική φιλανθρωπική κωμωδία δράσης του 2016. Ο Clarence κι ο Rell, είναι δύο ξαδέλφια που ζουν στους επικίνδυνους δρόμους της πόλης, αλλά δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν ως «σκληροπυρηνικοί». Όταν όμως ο αγαπημένος γάτος του Rell, ο Keanu, απαγάγεται, το απελπισμένο δίδυμο πρέπει να προσποιηθεί τους αδίστακτους εγκληματίες, ώστε να διεισδύσουν σε μια συμμορία και να πάρουν πίσω το γατάκι τους. Αλλά ο απίστευτα αξιαγάπητος γάτος καταλήγει να γίνει το μήλο της έριδος σε έναν πόλεμο συμμοριών. Έτσι, ο Clarence με τον Rell θα πρέπει να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Bonus movie –> Pet Sematary – 1989 Η ταινία θεωρείται ως μία από τις πιο πιστές μεταφορές βιβλίου του Stephen King στην μεγάλη οθόνη. Μια ταινία τρόμου της οποίας η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και με ένα παλιό ινδιάνικο νεκροταφείο που «ανασταίνει νεκρούς», σύμφωνα με τον γείτονα της οικογένειας που μετακομίζει εκεί κοντά. Το νεκροταφείο έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ζώων καθώς ο δρόμος έξω από το σπίτι τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού ογκώδη φορτηγά περνούν καθημερινώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Γεγονός που έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών κατοικιδίων. Όλα ξεκινούν , όταν ο αγαπημένος γάτος της οικογένειας πεθαίνει και η μικρή τους κόρη δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Το κοντινό νεκροταφείο θα αποτελέσει πειρασμό για να ξαναβρούν όσα στη συνέχεια έχουν χάσει, παραβλέποντας την προειδοποίηση του γείτονά τους ότι μερικές φορές «ο θάνατος είναι προτιμότερος»..

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι γάτες πολλές φορές συνδέονται με τους κακούς ρόλους των ταινιών ή με ταινίες τρόμου; Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικούς ρόλους , όπως ο Dr. Evil στο Austin Powers ή ο Ernst Stavro Blofeld στην ταινία του James Bond « Από την Ρωσία με αγάπη», στις οποίες χαϊδεύουν πάντα στοργικά μια γάτα καταστρώνοντας τα σκοτεινά σχέδιά τους.
Μπορεί να ευθύνεται η αρχέγονη καταγωγή τους ή η σύνδεσή τους με την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία. Και ο χαρακτήρας τους. Ω ναι, σίγουρα αυτό..!
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ιδιαίτερο αυτό τετράποδο, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ: https://humanpet.gr/gata-anthropos-mia-sxesi-12000-xronia/ .

Το άρθρο υπογράφει η Παναγιωτίδου Α. Σοφία,

Communications & Digital Content Manager, HumanPet.gr .

Comments are closed